Al het nieuws

Deze 4 toppers komen naar Apestaartjaren 6.3!

Op maandag 12 juni bekijken 4 experts het begrip privacy vanuit vier uiteenlopende invalshoeken. Afspraak om 19u in de Permeke Bibliotheek in Antwerpen.

Tussen 19u en 21u nemen 4 topsprekers je mee in hun verhaal over privacy en de digitale voetafdruk. Na afloop is er een netwerkdrink om met sprekers en deelnemers na te praten.

Laat je inspireren door deze 4 sprekers:

  • Caroline De Geest is sinds 2 jaar woordvoerder juridische zaken bij de Privacycommissie. Caroline brengt de basisspelregels in herinnering en vertelt ons wat we volgend jaar mogen verwachten van de nieuwe – strengere! – privacyverordening.
  • Sofie Devarwaere staat sinds 2016 in voor de ontwikkeling van een platform rond emotioneel welbevinden voor kinderen en jongeren. Met enkele gespreksvoorbeelden uit de praktijk geeft ze ons een blik op de moeilijkheden die jongeren zelf aanhalen wanneer het over hun privacy gaat.
  • Ralf De Wolf is postdoctoraal medewerker aan de Universiteit Gent-CEPEC en project coördinator van AdLit. Ralf zoomt in op hoe jongeren met sociale media omgaan en wat privacy voor hen betekent.
  • Kenny Vermeulen is creative op zowat elk social mediakanaal. Maar hoe geloofwaardig is dat allemaal en hoeveel van je privéleven moet een mens zoal delen? Wat met onze privacy? En vooral: who cares? Op die vragen heeft Kenny het antwoord.

Klinkt als een boeiende avond, niet?

Schrijf je in!