Al het nieuws

Nieuw op Apestaartjaren: de inspiratiesessies

Inspireren met goede voorbeelden uit binnen- en buitenland, dat is wat we op deze editie van Apestaartjaren meer dan ooit willen doen.

We spreiden al die inspiratie op Apestaartjaren over 4 inspiratiesessies, zowel op donderdag als vrijdag, telkens in de namiddag:

Een mediacoach voor je school

In het najaar van 2016 start een nieuwe opleiding tot Mediacoach. Voor het zover is, stellen vier afgestudeerde mediacoaches voor hoe zij hun school mediawijzer en digitaler maakten tijdens deze inspiratiesessie. (meer info)

Maak je droom met digitale media

De partners van de Digitale Week - Cultuurconnect, Linc vzw en Mediawijs.be - nemen je mee in de mogelijkheden van de digitale wereld om onze dromen waar te maken. Hoe kun je concreet met jongeren aan de slag die hun dromen willen realiseren? (meer info)

Communiceren met jongeren (buitenland)

Van 8 tot 14 mei loopt parallel met Apestaartjaren 6 ook het internationale seminar 'Digital Youth'. Tijdens de studiedag stellen jeugdwerkers uit Roemenië, Finland en het Verenigd Koninkrijk hoe zij in hun land van herkomst jongerencommunicatie aanpakken. (meer info)

Communiceren met jongeren (binnenland)

Bill reikt eind mei de BILL Award voor beste jongerencommunicatiecampagne uit. Op Apestaartjaren nodigt Lydia Moret 4 genomineerde organisaties uit die met plezier hun case komen voorstellen. (meer info)